ØBK med flott innsats i Kristiansund

Vårens reisecup i håndball er over for denne gang. Det er en sliten, men fornøyd håndballgruppe som er på tur hjem etter cup i Kristiansund.

OKEA-cup i Kristiansund har i år hatt 181 deltagende lag. Det er 467 spilte kamper og 6737 mål er godkjent. Dette er enkle tall å hente ut fra Profixio, men det sier ingenting om håndballglede, læring, vennskap og cupopplevelse. Lagene gir så langt en god tilbakemelding på cupen. Det har vært mye læring og mange er slitne etter flere tøffe kamper.

Men med 181 lag så må vi også være fornøyd med at fem lag klarte seg til finale. Og tre av lagene vant også sin A-finale.

ØBK Jenter 13 år vant finalen mot Malvik med ett mål hvor stillingen ble 10-9 til ØBK. Tilsammen 7 spilte kamper mot kjente navn som Byneset, Strindheim, Ranheim og Kristiansund.

ØBK Jenter 15 år vant finalen mot Malvik med stillingen 11-7. De spilte fem kamper mot Aure, Malvik, Haram og Averøy.

ØBK Gutter 13 år vant finalen som den femte kampen. De vant 8-7 over Ranheim 1. Andre lag de spilte mot var Kristiansund, Verdal, Frøya og Ranheim 2.

ØBK Gutter 12 år tapte finalen 5-10 mot SIF/Hessa idag. Men etter å ha vunnet seks kamper før det, var nok guttene godt slitne. De spilte tidligere mot Frol, Averøy, Hødd, Ranheim 1 og 3.

ØBK Jenter 14 år tapte mot Kristiansund etter en forrykende finale med ekstraomganger og sudden death. Nora Fosse scoret på frikast på overtid. Noe som er litt av en prestasjon. Det ble totalt seks kamper på de også mot lag som Frol, Sverresborg, Nessegutten og Åfjord.

Til slutt:

Det handler ikke bare om å vinne. Reisecup er en viktig "dannelsesreise" for en håndballspiller. Det er moro å være på tur med laget sitt.

Men ØBK må si seg fornøyd med fem lag i A-finale. Kanskje ser vi et resultat av at vi nå har gode rammevilkår for trening i hallen. Med en hel hallflate per lag, er det mulig å få til mye mer ballkontakt og småspill for hver enkelt spiller.


Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift