Status Gryta og Stadion

Det ble en liten pause under Ørland Sparebank Cup i byggearbeidet på Gryta og Stadion. Men dagen etter finalene i cup'en var spilt og lagene reiste hjem startet det for fullt. Og resultatet ser ut til å bli veldig bra. Det ser også ut til at tidsplanene for å få lagt dekke er i rute og banen kan være klar til bruk når oktober måned dukker opp på kalenderen. En del av arbeidet for at sluttresultatet skal bli helt topp skal jo vi i ØBK bidra med gjennom bygging av gjerde og tribune.

Mandag 19. august dukket det opp en blid kar som har spesialisert seg på å fjerne gammelt kunstgressdekke. Med en lastebil, liten hjullaster og noen hjemmebygde greier fjernet han dekket på to dager. Dekket ble rullet opp for transport til Danmark hvor det er gjort avtaler for sanering og resirkulering av kunstgresset. Viktig for kommunen og Ørland ballklubb å ivareta en god avhending av det gamle dekket.


Bjørn Norset AS er hovedentreprenør i prosjektet og har hatt maskiner der som har jobbet konstant de siste ukene. Bravida har fått anbudet på å levere belysningen til Gryta og Stadion. Det har blitt derfor blitt grøftet opp og lagt nye rør for strøm kabler og støpt ned fem nye fundamenter rundt Gryta. Dette skal gi mye godkjent og riktig belysning både på hovedbanen og på de nye små banene. Kravene til denne type anlegg er nå møtt med de nye mastene og lysene. Det monteres også ballfanger nett rundt hele banen og mellom hovedbanen og små banene.

De er også straks ferdige med å sette ned betongelementene for gjerdet rundt hele banen. Når kunstgressdekket kommer så vil det legges oppå alle kummer,og tett rundt alle master. Det vil bli lagt helt ut til betongelementene og ikke noen asfaltkant inne på buffersonen på 4 meter. Dette vil gi gode forhold for ungene ute på banen, og betongkanten vil holde granulatet inne på banen. Det lages inn-/utganger i hjørnene slik at ferdsel ut av banen vil bli over rister som vil bidra til å unngå spredning av granulat.


Norgeshus AS er hentet inn for å ta støypearbeidet. De har begynt på støping av endeveggene til tribunen. I neste uke skal elementene bak settes på plass. Det er i tillegg støpt grunnplate for innbytterbenker, kiosk og speakerbod. Naturlig nok så kommer den ene lysmasten midt på tribuneanlegget.

Mandag 9/9 kommer det 5 stk semitrailere med ny Pad og ny Kunstgressmatte. Planlagt start for legging av det nye dekket er 16/9. Før den tid så vil det også bli ryddet opp og spylt i alle kummer og avløp slik at alt skal være klart på Gryta.

Det skjer også ting rundt stadion hvor dekket til løpebanen rundt gressmatta skal byttes ut. Det har vært gjennomført grundig spyling og noen små reparasjoner gjenstår. Området vil nå bli gjerdet inn, men det lages åpninger slik at vi kan bruke banen frem til 16/9. Jobben med å legge nytt dekke vil da bli startet fra den 16/9. Da vil gressbanen også bli utilgjengelig i en ukes tid. Kamper som skal gå på stadion den uka vil bli flyttet.

Den gamle dommer-/tidtakerbua er revet da den ikke var så trygg lenger. Strekkgjerdet vil bli reparert rundt Stadion, og strekkgjerdet fra klubbhuset mot inngangen til Gryta vil bli byttet ut med samme type gjerde som rundt Gryta. Det ligger også noen store sement ringer klare borte ved Gryta. Disse skal brukes for å sette opp lysmaster rundt stadion. Så også her vil det bli god belysning på gressbanen.

Så det er bare å for oss i ØBK å motivere oss for bygging av Gjerdet rundt Gryta og ny tribune med innbytterbenker, tak, vegger, kiosk og alt hva et godt anlegg bør ha. For så bra som på bildet under skal det bli rundt hele banen. Og da passer det også å takke G08 foresatte for topp innsats på første del av gjerdebyggingen. Skal ikke glemme de trofaste (fam Ringstad, Hallgeir og Geir) som ofte er der når det trengs, men det var skikkelig godt å ha G08 foresatte der som kunne ta deler av gjerdet under eget initiativ og styring.
Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift